Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, το γραφείο τελετών του Κωνσταντίνου και της Ελένης Καρρά παρέχει με συνέπεια και επαγγελματισμό τις εξής υπηρεσίες:

 

Ταφές
..

Η ταφή των νεκρών επιτρέπεται μετά από δώδεκα (12) ώρες από τη νόμιμη πιστοποίηση του θανάτου, αφού προσκομισθεί στην υπηρεσία  Άδεια ταφής από το Ληξιαρχείο.

Η ώρα ταφής καθορίζεται μετά την έκδοση άδειας ταφής , με τoν έφορο του νεκροταφείου.     

Εκταφές                              

.
Στην περίπτωση που θέλετε να γίνει εκταφή θα πρέπει συγγενής Α΄ βαθμού ή εξουσιοδοτημένος με την ταυτότητά του να προσέλθει στο Δημ. Κοιμητήριο ή να ενημερώσει το γραφείο μας τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη λήξη της τριετίας για να δηλώσει εκταφή.

Στήν περίπτωση που θέλετε παράταση ταφής οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας ή να…

Μνημόσυνα

Τα μνημόσυνα αποτελούν τελετές με εξέχουσα σημασία και έχουν, σύμφωνα με τις επιταγές της Πίστης μας, την ίδια βαρύτητα με τις κηδείες. Τα Σάββατα (Ψυχοσάββατα) ορίζονται από την παράδοση της Ορθοδοξίας ως οι πιο κατάλληλες ημέρες για να τελούνται μνημόσυνα…

Αποτεφρώσεις
 

Το γραφείο τελετών του Κωνσταντίνου και της Ελένης Καρρά αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και σεβασμό όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αποτεφρώσεων.

 Οι αποτεφρώσεις πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από το 2006, έτος κατά το οποίο η χώρα μας υιοθέτησε την σχετική νομοθεσία άλλων ευρωπαϊκών κρατών…

 

Επαναπατρισμοί

 

Σε περίπτωση θανάτου Έλληνα στο εξωτερικό, τα συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του θανόντος επικοινωνούν με την οικεία Προξενική Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου αυτή να μεριμνήσει για τη μεταφορά στην Ελλάδα της σορού, των οστών ή της τέφρας, ανάλογα με τα έθιμα που επιθυμούν οι οικείοι του θανόντος να τηρηθούν.

Γραφειοκρατικές ενέργειες

 

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να διεκπερεώσει όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών και δικαιολογητικών από Δήμους-Nοσοκομεία και από τις τοπικές  Eκκλησίες.

Μερικά από τα έντυπα που χρειάζονται ώστε να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τον ενταφιασμό της σορού :

 

 Οργανώσεις Τελετών 

 

Η τελετή της ταφής για όλους μας αποτελεί μιά σημαντική και αξέχαστη στιγμή,στην οποία οι εικόνες της θα μας συνοδεύουν για μία ζωή.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπ’όψιν εμείς δεν έχουμε παρά να μερημνήσουμε για μία τελετή προσεγμένη στη κάθε της λεπτομέρεια δείχνοντας διακριτικότητα και τον ανάλογο σεβασμό πρός τις οικογένειες των αποβιώσαντων.

 

Δωρεές

 

Yπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες η οικογένεια του επιβιώσαντα επιθυμεί την δωρεά κάποιου χρηματικού ποσού προς κοινοφελή ιδρύματα αντί της κατάθεσης στεφάνων από συγγενικά ή άλλα πρόσωπα.

Τα γραφεία μας είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις οικογένειες και σε αυτό τον τομέα αφού μπορούμε εμείς οι ίδιοι …